Undertegnede har forstået nyt om affedtningsmiddel, vibrationsafgratning/afgratning og kølemiddel

Før i forrige uge havde jeg aldrig hørt om affedtningsmiddel, vibrationsafgratning - katalog.prebenz.dk/vibration, , afgratning - katalog.prebenz.dk/afgratning, eller kølemiddel - katalog.prebenz.dk/affedtning–kemi-til-affedtning, . Affedtningsmiddel, kølemiddel og vibrationsafgratning er ikk rigtig ting, der fylder i min verden.

Og hvad er det tænkte jeg? Vibrationsafgratning og lignende afgratning bruges til at borteliminere grater. Grater, hvad er det så? Jo altså de dannes når emner i metal bliver forarbejdet og det kan ødelægge delkomponenter i f.eks en mekanisme. Deraf er vibrationsafgratning/afgratning væsentligt indenfor adskillige industrier. Jeg tror forresten at det er bedst at vælge vibrationsafgratning, hvor afgratning foretages mekanisk med vibration.

Affedtningsmiddel fungerer hensigtsmæssigt til at afvaske sod, olie, snavs, fedt mm smart til landbrug, industri, fødevarebranchen og søfartsindustrien. På arbejdet anvender mine kollegerne eksempelvis affedtningsmiddel til at rense inventar, gulve og fliser, og med udgangspunkt i dette er affedtningsmiddel et fint all round produkt.

Som navnet antyder bli’r kølemiddel benyttet i kølesystemer. F.eks i varmepumper og i køleskabe. Som kølemiddel kan du bruge væsker eller gasser fra vand til nitrogen, ammoniak mm.

Akkejak, de mange ualmindelige ord som afgratning/vibrationsafgratning, affedtningsmiddel og kølemiddel, imens jeg opstarter nyt job. Pyha.