Truth be told; Jeg nyder at huske tilbage på min sidste skoledag!

Antropologisk research har forslået, at menneskets sidste skoledag - http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/ – er en afgørende del af ungdomslivet. Utallige glæder sig til deres sidste skoledag ovenud mange dage i forvejen. De unges sidste skoledag kan med sikkerhed betegnes som en ”rite of passage”. På samme vis som den religiøse konfirmation, tydeliggører den sidste skoledag udviklingstrinnet fra rolling til et voksent menneske. I den nærmeste fremtid venter hverdagen som voksen med adskillige flere ængstelser & sorger. Forskningen afslører, at differentieringen mellem barn & voksen er en afgrænsning, der vågnede med den moderne tid. Hvis vi ser historisk på dét, er denne distinktion altså ik noget selvfølgeligt, men derimod noget, som er vågnet i en bestemt kulturel sammenhæng. & dét er nøjagtig dét en kulturteoretisk analyse er i stand til at bevise. Jeg husker skarpt min sidste skoledag, hvor samtlige elever havde været i specialbutikker & bruge penge på sidste skoledag kostumer. Jeg elskede at klæde mig ud, dengang da jeg var knap så gammel, så jeg var i kanon godt humør.

Min herlige sidste skoledag står skarpt i min bevidsthed. Professionelt set er jeg kulturhistoriker, og har således beskæftiget mig med dé betydninger, piger og drenge sammenkobler med deres sidste skoledag. For de fleste er deres sidste skoledag betydende, og mit forskningsprojekt har belyst, hvilke meninger, som sidste skoledag bliver tillagt. Jeg arbejder med at indse, hvorledes folk lever. En forsker og jeg har eksekveret feltarbejde i løbet af en sidste skoledag, hvor vi dissekerede samtlige af elevernes valg af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en afgørende rapport ud af, der akkurat er blevet udgivet på et forlag. Såfremt nogle har lyst til at læse mere om den sidste skoledag som vestligt fænomen, kan de der ønsker finde kollegaernes og min undersøgelse i den nærmeste Academic Books lige nu… Det er spændende resultater, kan vi garantere. En rapport, der med sikkerhed vil udvide jeres syn på livet, og dét er bestemt ikke til at kimse ad.