Nu er mig og mine veninders kostumer til tyrolerfest på plads

Jeg elsker at klæde mig ud. Det er lige som om, at jeg får endnu mere selvtillid, når jeg hopper i et kostume - http://dramashop.dk/category/kostumer-til-udklaedning-parykker-tilbehoer-39/ – og bliver den gode eller onde fe, zoombie eller pirat. Jeg har vidst arvet det fra mine forældre. Min mor er pædagog og har ganske ofte et federe kostume end vuggestuebørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde. Og min far fungerer som familiens julemand med skæg, tyk mave og det hele.

Som lille var jeg klart nok klædt ud til fastelavn og da jeg var 7 år, gik jeg med min prinsessekjole og bare tæer hele til jeg ikke kunne passe kjolen mere. I dag tager jeg hver en chance og hopper i kostumer til halloweenfester, julehygge, tyrolerfest, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må vidst snart se at få mig nogle rollinger, så jeg har en undskyldning for at tage til endnu flere temafester.

Skal det være hurtigt og nemt går vi online og køber fulde kostumer, hvilket faktisk kan koste mindre end at få tøj i HM. Ofte bruger jeg kun penge på en paryk eller accessory (åååh hvordan staver jeg til det) og finder bagefter det øvrige i mit eget klædeskab eller hos genneren. Jeg har engang været udklædt som pirat med en hvid slidt herreskjorte fra genbrugsbutikken, en flaske rom fra min kærestes barskab, sorte bukser, min mors støvler, min lillesøsters spraglede tørklæde – og så en pirathat fra en kostume butik.

Min næste fest får Mad Men 50ér tema. Jeg mangler kun en paryk til at dække over mit ikke så 1950-er agtige hår. Kostume? Dét er der skam totalt styr på.