Når du har besværligheder med dit varmeregnskab, kan du få hjælp til aflæsning af jeres energimåler

En forbedret energimåler {http://www.ista.dk/produkter/energimaalere/} inde i mit hjem, fik jeg for få uger siden opsat, som gør både varme aflæsning {http://www.ista.dk/produkter/aflaesningssystemer/} plus det private varmeregnskab {http://www.ista.dk/serviceydelser/vand_og_varmeregnskab/index.html} meget simplere. Måleren rummer markant nøjagtighed, samt den har en lang række connection tasks. Boligfornyelse og andre former for renoveringsarbejde inkluderer boligforening, hvori jeg bor. Dette arbejde involverer selvfølgelig typiske rum som toilet/bad & køkkenet samt f.eks. forbedrede nedløbsrør. Dog ændres der desuden noget på energi- og varmeområdet.

Og særligt p.g.a. denne årsag er jeg da faktisk også henrykt for den nye måler, fordi dermed ved jeg med sikkerhed, at det har været en meget præcis aflæsning. Boligforeningen vil dertil bruge aflæsningerne, for så laver de et kollektivt varmeregnskab der inkluderer budget over, hvor meget jeg og naboerne respektivt må månedligt skal regne med a conto til det fælles varmeregnskab, og herudover skal jeg anvende aflæsningen til mit eget varmeregnskab. Den energimåler, jeg fik ophængt, går under navnet varme- og kølemåler. Og der er en lang række fordele ved denne model.

Energimåleren har grænseløs kommunikation. På bestemte datoer er det mig påbudt at lave en aflæsning af måleren i mit skab i gangen. Eller dette tror jeg i hvert fald, idet jeg skulle dette når jeg tjekkede den, jeg havde før. I forhold til om den nye model er tjekket i sådan en grad, at energiselskabet Ding Dong er i stand til at lave en aflæsning udefra, er jeg ikke bevidst. Under alle omstændigheder vil det betragtes som værende fundamentalt at få registreret en aflæsning for at holde styr på det.