Fordele, ulemper og andre overvejelser omkring parketgulv, gulvtæpper, laminatgulv og trægulv

I vores blivende renoveringsforehavende med at bygge om og ordne vores gamle murermestervilla er jeg og min mand snart nået til at udvælge husets gulve. Ureflekteret foretrækker vi et flot trægulv - gulvlageret.dk/traegulve-1 – , men vi læste om at så ska’ vi både udvælge et småpebret parketgulv - gulvlageret.dk/traegulve-1/haro-155 – , det billigere laminatgulv - gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99 – , og hvorvidt vi eksempelvis går efter gulvtæpper i soveværelset, hvor vi og ungerne ender med at rende på bare tæer.

Mig og manden får styr på en hel del helt forfra med vores husprojekt. Før jeg og ham kom til tanker vedrørende gulve, så tænkte vi blot trægulv som jeg og ham var enstemmige i. Men sådan et trægulv er bestemt ik kun et trægulv. Akkenej det fås som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Der er ligesindethed herhjemme omkring at parketgulv placeret i fiskebensmønstre er super elegant, men dyrebart. Men derimod har parketgulv lang slidstyrke og til at nedslibe. Det kan du så vidt vi har forstået ik så nemt når man vælger laminatgulv, som endvidere kan syne en smule foregivent. Derimod kan du blot lægge et laminatgulv oven på vores nuværende og gulvet kræver ik behandling af overfladen. Herudover virker et stk laminatgulv til at være simpelt at bibeholde.

Zacharias og moi gennemtænker også en mere moderne gulvtype og matche det industrielle med bløde og uldne gulvtæpper. Det syner muligvis ikke synderlig praktisk at vælge gulvtæpper, når manden og jeg ønsker os en lille men også beskidt hund. Dog er gulvtæpper lunt hvor vi sover.