Alle piger og drenge forskerholdet har interviewet, nyder at bære sidste skoledag kostumer…

Det er bestemt ikke en nyhed, at for mange er sidste skoledag en skoledag, de vil mindes hele deres liv. Flere fyre ser frem til deres sidste skoledag adskillige dage i forvejen. En persons sidste skoledag kan med lidt god vilje betegnes som en kulturel handling. På akkurat samme måde som konfirmationen, betoner den sidste skoledag trinnet fra barndom til en voksen person. Indenfor nærmeste fremtid venter voksenlivet med ansvar. Videnskabelige undersøgelser har cementeret, at adskillelsen mellem barn og voksen er en skellinje, der opstod med den moderne tid. Når man anskuer det historisk, er denne adskillelse absolut ikke naturgivent, men noget, som er opstået i en konkret kulturel sammenhæng. & dét er nøjagtig dét en sociologisk analyse formår at dokumentere. Jeg mindes klart og tydeligt min sidste skoledag, hvor alle mine veninder havde været i på internettet og investere i sidste skoledag kostumer » http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/,. Mine slyngveninder & jeg havde købt ens frakker – vi var Pink Ladies – som fra vores yndlingsfilm Grease.

Min dejlige sidste skoledag er et uovertruffent minde. Jeg er i dag etnolog, og har således udforsket de betydninger, drenge og piger associerer med deres sidste skoledag. For de fleste er deres sidste skoledag signifikant, og jeg har udforsket, hvilke meningslag, som denne dag får tilskrevet. Jeg beskæftiger mig med at forske i, hvordan personer kaperer de store omvæltninger i livet. En videnskabelig assistent og jeg har lavet feltarbejde i løbet af en sidste skoledag, hvor vi alle sammen analyserede elevernes indkøb af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en sensational redegørelse ud af, som lige i dag er blevet tilgængelig online. Såfremt I ønsker at lære kolossalt meget mere om den sidste skoledag som praksis, kan de interesserede lokalisere mine kollegaers og min bog i den tætteste Academic Books akkurat nu. Det er nem kundskab, vil vi sværge på. Ny kundskab, som uden tvivl kan forstørre jeres horisont, & dét er absolut ikke noget, man skal undgå…